Tävling!


Nog för att det här inte har med vikt att göra, men med tanke på att jag inte längre belönar mig med ätbara ting så har vackra ting till hemmet krypit högt upp på listan med saker som uppskattas. Jag vore dessutom nästan värd en vinst på ett presentkort hos nya webshopen Nordljus Home kan jag tycka eftersom jag själv inte har haft pengar till att ge mig de belöningar jag har arbetat ihop via mina senaste tre uppnådda delmål, så därför ska jag hålla tummarna hårt knutna och hoppas, hoppas att det kanske kan vara min tur att vinna. Kika in i butiken själv och se vad otroligt mycket fint det finns!


Tack...


TACK så hemskt mycket för alla era kommentarer på föregående inlägg - De värmer något enormt ska ni veta och jag tycker verkligen om att höra att jag ger er motivation till att kämpa. För inte allt för länge sedan så satt jag trots allt själv och kikade på andra som hade kommit långt på vägen och avundades dem, samtidigt som det peppade mig och fick mig att inse att det är möjligt. Man kan faktiskt nå sina drömmar.

Jag har en bra bit kvar än och året är ännu bara påbörjat, men det gör mig faktiskt inte det minsta. Har jag klarat mig så här långt ska jag ta mig tusan också klara av att gå i mål (och stanna där!)! :-D
STORA PEPP-KRAMAR till er!
Tredje före/efter-bilden

Med hela 23,4 kilos skillnad kan jag nu stolt visa upp nya före/efter-bilder, vilket jag vet brukar uppskattas. Om inte av andra - så av mig själv. Det är så SKÖNT att titta på dessa bilder och se vad som har hänt på de här 18 veckorna. Med flit har jag dessutom valt att ta alla bilder med samma underkläder på och här ser man ju verkligen skillnaden på hur trosorna sitter nu jämfört med förut. Jag minns då dessutom hur jag faktiskt kämpade för att se till att trosorna i överhuvudtaget skulle sitta över magen på före-bilderna. Egentligen var de ju nämligen för små och de ville därför hela tiden halka ned under. BH:n är förstås också för stor nu. Även om kuporna fungerar fint så blev jag nämligen tvungen att haka i hakarna baktill i själva tyget istället för att på så vis minska i alla fall femton centimeter i omkretsen under brösten. 

För övrigt är det kul att jämföra med de senaste bilderna också eftersom det syns där att det till stor del är lår och höfter som börjar ryka nu. Synd också att jag inte tänkte på att ta detaljbilder när jag fotade mig allra första gången. Det skulle vara kul att visa upp sådant som hur nyckelbenen framträder och hur händerna blir benigare. Sådant syns dessvärre inte här, men jag vet ju om det själv i alla fall. Det är mycket som har förändrats.

(Jag ber för övrigt om ursäkt för dålig bildkvalité! Jag fotade mig lite dumt den här gången så jag blev bland annat tvungen att beskära den övre bilden smalare än sist, och låta den gamla fylla ut väggbiten som saknades, och dessutom ta bort skarven på den undre bilden som hamnade mitt i midjan på mig och gjorde det svårt att se vad som var jag och vägg. Sen blev det ju dessvärre en jäkligt dum skugga på väggen av magen på den övre bilden, men det får ni helt enkelt tänka bort själva)VIKT (23 nov, vecka 18 av 52)
Mitt femte delmål är uppnått! Det var verkligen en helt underbar överraskning som mötte mig imorse när jag skyndade mig upp för att möta vågen. Det var nämligen bra nervöst med tanke på förra veckans resultat, men jag trodde nog ändå att jag skulle få se sjuan idag. Och det fick jag ju - Med råge! Då kanske förhoppningen om 75 kilo till nyår inte är helt omöjlig ändå, vilket kommer att vara en morot som kan hjälpa mig genom julens alla frestelser. Nu är det trots allt bara 3,7 kilo kvar tills jag har gått ned hela 30 (!!!) kilo. Otroligt.


Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt: 78,7
Veckans minus/plus: - 2,0 kg

Total viktminskning: 25,9 kg
Kvar till 65 kilo: 13,7 kg

Dag 123

Jag kom upp jättesent idag så att äta en ordentlig frukost verkade i det närmaste korkat. Istället fick det bara bli något litet som kunde se till att jag inte skulle bli hungrig innan lunch och det fungerade fint! :-)


Frukost:
En halv banan

Lunch:
Fyra skivor falukorv
Snabbmakaroner
Kokta morötter
Sallad

Middag:
Biff, stekt i grillolja
Några enstaka potatisklyftor
Ugnsrostad blomkål
Sallad

Övrigt:
Två koppar kaffe
Tre glas vatten
En kopp te

Träning:
TyvärrDag 122

Jag fick reda på rätt sent idag att sambon skulle äta middag borta så av ren lathet dök jag in på resterna från igår, trots att jag även åt det till lunch. Dessvärre spelar det ingen roll att det egentligen var jättegott för två gånger i rad sådär blev urtrist och under kvällen har jag mest känt mig hungrig och sugen på något annat. Inte godis direkt då alltså - utan mat. Värt att notera det med andra ord: Lunch och middag ska helst inte vara samma sak!

Frukost:
1,5 dl Yoggi <0,1%
En halv banan
Ett halvt äpple

Lunch:
Köttfärs- och rotfruktsgratäng
Ris
Sallad

Middag:
Köttfärs- och rotfruktsgratäng
Ris
Sallad

Övrigt:
Två glas vatten
Två koppar svart kaffe
En kopp te

Träning:
35 minuter zumba cardio, 25 sit-ups

MÅTT (18 nov, månad 4 av 12)
Precis som sist så finns nedan i nämnd ordning; mina aktuella mått, de senaste två månadernas minskning och den totala minskningen från start. Som synes har det också hänt en del.  Närmare bestämt så är det totalt 88,5 cm som har försvunnit om man slår samman antalet minskade centimetrar - och då vågar jag dessutom påstå att det hade varit ännu mer om man bortsåg från den lösa huden. Särskilt på armarna märks det förstås eftersom jag mäter över det bredaste stället där, och av naturliga skäl hänger min arm en del nu. För övrigt är förändringen förvånansvärt jämn om man ser till senast jag mätte. Det är bara stussen som verkligen har krympt betydligt mer jämfört med sist :-D


Överarm:          35 cm   (-3 cm)        totalt: -9 cm
Byst:               104 cm   (-3 cm)        totalt: -8 cm
Midja:              82 cm    (-6 cm)        totalt: -18 cm
Mage:              94 cm   (-10 cm)        totalt: -26 cm
Stuss:             108 cm  (-8 cm)         totalt: -18 cm
Lår:                 68 cm   (-4,5 cm)      totalt: -9,5 cm

Mätning imorgon!


Det blev visst aldrig några mått förra månaden, men det gör det bara lite extra spännande nu när jag snart inleder månad fyra med mina livstilsförändringar och kan se hur mycket som har hänt sen sist. Bilder blir det dock inte förrens drygt ett kilo till har försvunnit, så det kan gissningsvis vara om en vecka eller två. Jag försöker hålla mig till 7,5 kilo mellan före/efter-bilderna. Det känns rätt lagom :-)

Spännande, spännande...


Dag 121

Min sambo har beslutat sig för att börja äta LCHF igen eftersom hans mage inte har kommit på fötter igen sedan vi provade det i våras, så det kommer bli visst pyssel för att få ihop middagarna framöver eftersom jag snarare vill hålla mig till fettsnåla alternativ. Eller i alla fall så vill jag inte äta "onödigt" fett. Idag blev det därför så att vi körde på två olika gratängformar i ugnen så att sambon kunde vräka på med grädde och ost i sin medans jag höll mig till mjölk. Det blev tillräckligt gott ändå så jag känner mig nöjd och glad!

Dessvärre blev det dock ingen träning idag heller. Jag har varit krasslig sedan i söndags och även om det inte är tillräckligt mycket för att kunna vara en hållbar anledning till att låta bli, så är inte träningslusten på topp när halsen gör ont. Imorgon SKA jag däremot ta ett pass med Zumba. Dessutom vill jag börja med sit-ups för att försöka hjälpa magen på traven. Den lösa huden kan jag ju nämligen inte göra så mycket åt men lite muskler under skulle inte sitta fel...


Frukost:
En halv tallrik Yoggi <0,1%

Lunch:
Korvstroganoff
Ris
Sallad

Middag:
Köttfärs- och rotfruktsgratäng
Sallad

Övrigt:
Tre glas vatten
Två koppar svart kaffe

Träning:
Enbart promenader med hundarna

Dag 120

Det var så länge sedan jag räknade dagar nu så jag är inte helt säker på att jag har skrivit rätt i rubriken, men det är bra länge i alla fall. Som jag nämnde tidigare så har jag ju tänkt att notera ned veckans mat och träning igen precis som förr eftersom jag känner att det inte skulle skada med lite mer fokus. Inte för att jag har kört av vägen då, utan i förebyggande syfte för att se till att jag inte gör det. Det är minst lika viktigt det :-)


Frukost:
En halv tallrik Yoggi

Lunch:
Korvstroganoff
Snabbmakaroner
Sallad

Middag:
Två och en halv kryddjärp
Klyftpotatis (gjord i ugn, utan olja eller smör)
Sallad

Övrigt:
Två glas vatten
Två koppar svart kaffe

Träning:
Inget annat än promenader med hundarnaEn lätt kryssning


Jag hade hoppats på att jag skulle komma under åttio kilo lagom till våran kryssning i helgen, ett svårt mål som innebar nästan -1,5 kg i veckan sedan jag förde upp det på tal, och även om jag nu fick nöja mig med att ligga på åttio istället så har jag varit helt enormt stolt över min prestation hittills. Mitt självförtroende var helt annorlunda mot vad det tidigare har varit när jag har varit ute och jag kände mig faktiskt riktigt snygg när jag trippade omkring - bokstavligen förföljd av manliga blickar. Tidigare hade sådant skrämt mig och fått mig att vilja ställa mig i ett mörkt hörn, långt bortom allt vad granskning heter. Nu störde det mig inte alls. Skulle någon nu inte ha uppskattat vad de såg så är det inget som ligger på mina axlar. Smaken är som baken.

Däremot var det förstås mycket smickrande att vara ett hett byte eftersom det inte alls är något som jag är van med. Inte av den här graden i alla fall. Nu var det så pass att killar öppet stötte på mig även när jag gick med min sambo och inte ens när vi satt ensamma vid ett bord (vilket väl borde vara ett ganska tydligt tecken på att vi är där tillsammans) så fick jag vara ifred. Grabbar som gick förbi kunde slänga en blick på mig, "haja till" och sedan utbrista i världens leende och säga hej. En annan passerade oss under tiden som jag stod i famnen på min kille - och kunde ändå inte låta bli att blinka och smajla mot mig. Någon bokstavligen backade ned för trappan för att på gentlemansmanér låta mig gå ned före när det var trångt och en annan sa "vänta ett tag" mitt i sin diskussion med killkompisen bara för att vända ryggen till honom och tala med mig. Bara för att ta några exempel. Och då talar vi inte om sliskiga gubbar heller, utan om vanliga killar i min egen ålder.

I överlag var det nog tur att jag har en sambo som är så trygg i sig själv att han inte går upp i taket över att andra stöter på mig eftersom det antagligen hade blivit livat annars. Om inte annat på grund av den rejält överförfriskade grabben som hakade på vårat sällskap och hann med att både tafsa mig på rumpan och på brösten innan min sambo fick honom att förstå att jag var upptagen och att det var dags att sluta om han skulle komma därifrån hel. Han lyckades med andra ord att gå över gränsen både en och två gånger och när min sambo kom tillbaks efter att ha varit ute och rökt med honom en sväng så berättade han att den fulla grabben hade stått och talat om för sina kompisar där att "den här killen har den snyggaste tjejen på hela båten!". Jag kunde ana viss stolthet i hans röst när han talade om det för mig ;-)


I överlag så var det med andra ord en jättetrevlig och lyckad kryssning, som var väl värd sitt plus på vågen. Fast nu längtar jag mest efter att hoppa upp i sadeln igen och fortsätta resan nedåt. Än är det ju en bit kvar. Därför har jag också tänkt att köra en vecka med "Dagens" igen där jag skriver ned matintag och eventuell motion. Det skulle inte skada om jag skärpte till mig en smula vad det rör det sistnämnda och att måltiderna ska vara regelbundna.

VIKT (16 nov, vecka 17 av 52)
Jag skulle kunna låta bli och redovisa min vikt den här veckan eftersom jag så väl visste om att det skulle bli ett plus på vågen - men å andra sidan så känns det inte nödvändigt att mörka något. Helgen bjöd som sagt på kryssning med MASSOR av dricka av varierande sorter och även matintaget blev förstås rubbat, även om jag höll mig till "nyttiga" alternativ (färdiga sallader) och lät bli allt godis och dylikt. Eftersom jag inte kunde låta bli att väga mig i fredags och då insåg att jag bara hade gått ned 0,3 kg sedan förra vägningen så var jag i alla fall förberedd på vad som komma skulle och med tanke på att jag dessutom har haft ett par dagar med bråkig mage som gör att jag både känner mig förstoppad och uppblåst just nu, så är jag glad att pluset inte blev värre än så här i alla fall. Det där ska jag snabbt kunna rätta till! *spark i baken*


Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt: 80,7 kg
Veckans minus/plus: + 0,2 kg

Total viktminskning: 23,9 kg
Kvar till 65 kilo: 15,7 kg


VIKT (9 nov, vecka 16 av 52)
Helt tyst var det på kommentarer under förra veckan och antagligen är det väl så att det inte är så många som kikar in nu när jag har blivit så dålig på att uppdatera. Jag håller dock fast vid att jag fortfarande är duktig på det vis som faktiskt är betydande och den här veckan syns det också på vågen. Det trots att helgen resulterade i vin både på fredagen och lördagen - Jag var dock noggrann med att kompensera med mindre och nyttigare mat för att inte hamna plus på kalorierna och det tycks också ha fungerat. Med bara 0,6 kilo tills 80 och uppåt är ett minne blott så tror jag faktiskt att den kommande helgens kryssning nog mycket väl kan bli med en sjua i början på vikten precis som jag hade hoppats på. Kul, kul! :-D


Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt: 80,5 kg
Veckans minus/plus: -1,7 kg

Total viktminskning: 24,1 kg
Kvar till 65 kilo: 15,5 kg

Fikasugen?

 

 

Var jag beroende av kaffe innan jag gav mig an på att skärpa mig med onyttigheterna, så är det inget emot vad jag är nu. En kopp löser nämligen det mesta tycker jag - både vad det rör sug och hunger, vilket ju är perfekt med tanke på att det är så gott som inga kalorier alls i en kopp svart. Ett litet tips är dessutom att prova att krydda kaffet med lite kardemumma på toppen när du känner att du saknar tiden då du kunde ta en bulle till. Det är faktiskt jättegott!

VIKT (2 nov, vecka 15 av 52)
Det går fortfarande bra för mig, tystnaden till trots. Jag hade visserligen önskat att veckans minus skulle ha blivit liiite större eftersom kryssningen närmar sig, men ett kilo ned är absolut inget att klaga på! Kanske särskilt inte med tanke på att veckan har varit jättesvår när det rör matintaget. Många luncher har det blivit med mamma till exempel och även om jag verkligen försöker hålla mig till rutinerna även då så har jag tvingats äta saker som jag i normala fall inte skulle tyckt var helt okej. Västerbottenostpaj till exempel, fläskfilé i gräddig örtsås och en kyckling/bulgursallad som helt saknade själva salladen. För att inte glömma helgen då när det till och med blev efterrätt serverad till middagen vi blev bjudna på. Tack och lov en liten sådan (3 msk kanske) men vad kan man säga när någon är gullig och dukar fram redan uppslevad glass? Jag är inte den som trivs med att skylla på att jag inte tycker om saker heller. Det känns så väldigt oartigt.

Den kommande veckan blir nog förhoppningsvis lite enklare i alla fall och motivationen är det fortfarande inget fel på. Nu i helgen så fick jag dessutom höra frågan "Har du börjat träna eller så? Jag tror aldrig jag har sett dig så smal nämligen. Du är jättefin!" från en i familjen och även när jag träffade på mamma, vilket var ett par veckor sen sist, så valde hon just ordet smal. "Oj, vad smal du har blivit!" sa hon närmare bestämt och det är inte helt dumt att höra. Ovant, men härligt! :-D


Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt: 82,2 kg
Veckans minus/plus: -1 kg

Total viktminskning: 22,4 kg
Kvar till 65 kilo: 17,2 kg

RSS 2.0