Naturally thin

Bethanny Frankel, från TV-serien "the Real Housewives of New York", har nyligen lanserat en bok som ska lära ut hur man håller sig smal utan att behöva banta och i den finns tydligen några regler för hur man håller en framgångsrik inställning till mat. Tankar som snarast är levnadsvanor hos naturligt smala och som man kan lära sig en hel del av. Värda att skriva upp med andra ord! :-)

1. Se på mat som ett bankkonto
Tänk på ditt matintag som om du handskades med pengar - i inkomster och utgifter. Visst kan du slösa på kalorierna ibland och äta precis vad du vill, precis som att du ibland tillåter dig själv att spendera pengar på shopping, men då blir det också nödvändigt att snåla lite efteråt för att inte spräcka budgeten. Lyxar du därför till det vid frukost med pannkakor, så är sallad en passande lunch.

2. Ät riktig mat
Bra mat kan du äta mycket av utan att behöva oroa dig för överskott av kalorier, fett eller socker och därmed håller det dig också mätt länge. Det gör att du lättare kan hålla dig borta från sötsaker och annat onyttigt.

3. Ät inte upp allt!
Minska portionerna genom att medvetet lämna kvar lite mat på tallriken. Känns det svårt så utnyttja en vän/partner och dela med dig av din mat till denne - Det passar särskilt bra när du äter ute och kan ha svårt att lägga ifrån dig gaffeln från den köpta maten eller när du är på krogen och unnar dig själv en drink. Hemma kan du istället låta hunden få lite goda matrester om du har en sådan.

4. Provsmaka allt - Ät lite
Skippa förbuden! Tillåt dig själv att äta allt, men enbart i små mängder. En godis, en pizzaslice eller en liten klick majonäs gör ingen större skada i längden.

5. Ät på mindre tallrikar
Eftersom du kan äta i princip vad du vill så länge din portion är liten så är ett simpelt hjälpmedel att gå ned en storlek på tallriken. Mentalt blir du mer nöjd av en liten proppfull tallrik än en stor där maten mest ser ut som en liten klick. Samma tanke kan du dessutom applicera på mycket annat - Till exempel genom att ta för vana att dela mackan i två eller skära upp äpplet i små bitar innan du äter det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0