Träningsvärk

När jag gick ned för trapporna i porten imorse insåg jag att de här två dagarna har tagit på mina ben och istället för att delvis jogga idag så satsade jag på en lite längre rask promenad i kuperad terräng. Det kändes rejält i benen men är rätt skönt ändå tycker jag. Att promenera i skogen är en motionsform som passar mig (och ännu bättre hade det passat om inte gammelhunden hela tiden skulle lyckas hitta bajs att rulla sig i där - Vidrigt!).

Eftersom jag hade tagit det så pass lugnt och inte var så brutalt svettig när jag kom in så fick jag för mig att det kanske kunde passa att gå igenom något litet träningsprogram också innan jag åt frukost. Med sökningen "träningsprogram hemma" blev min första träff en sida på marianova.com. Kom i form hemma med Ako och Solheil. Ett nybörjarprogram så som jag uppfattade det, men det var nog inte anpassat för sådana som mig. Dessutom var det nog inte alls tänkt för någon med brutal träningsvärk i alla muskler som finns i benen (till och med i ljumskarna!).

Det gick inte så bra med andra ord men jag kämpade mig igenom några repitioner av "knäböj", "plankan", armhävningar, "jägarställningen" och "dips". Efter det gav jag upp, beslutade mig för att yoga eller något liknande kanske passar mig bättre och konstaterade att jag antagligen är världens svagaste människa. Långt efter det läste jag kommentarerna till den där artikeln och ett svar från Solheil him self till en annan besökare:

"Kära sannasund! Jag tycker att du ska ha tålamod samt försöka klara av de angivna övningarna och känna dig säker med de. I så fall är du väldigt vältränad."


Eh, okej. Träningsprogrammet var alltså inte anpassat för nybörjare, utan för folk som är väldigt vältränade. Inte så konstigt att jag inte orkade med de repetitioner och set som stod med då. Suck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0