Bonusbilder

Jag känner mig generös idag eftersom jag är så stolt över att ha nått min målvikt, så det får bli ytterligare några utlämnande bilder. Några för att visa upp de gamla jeansen (som satt OBEKVÄMT tight förut) och några för att visa upp den lösa huden. Det varierar från dag till dag vad jag känner för den - ibland känns det jättejobbigt och ibland är jag mest stolt över den eftersom det faktiskt är ett tecken på vad jag har lyckats med. Mest av allt är jag nog ändå väldigt nöjd över att den dragit ihop sig så pass i alla fall och jag tycker det verkar som att det blir bättre hela tiden, så jag har goda förhoppningar. Skulle det inte bli bättre än så här så känns det inte heller som någon katastrof; Jag har aldrig haft en perfekt kropp utan skavanker som mitt mål. Allt jag ville var att inte längre behöva vara den feta, tjocka och stora tjejen som jag varit i princip hela mitt liv.


Startvikt VS Målvikt


VIKT (22 mars, vecka 35 av 52)Det återstår 16 veckor innan mitt år har nått sitt slut. Ett år som jag hade hoppats skulle övertala vågen till att i alla fall visa 70 kilo, och lämna mig med ytterligare en tids kämpande - men som redan nu är över. Rent viktmässigt. Jag har minskat nära inpå 40 kilo under den här tiden, förlorat 38% av min kroppsvikt och dessutom chockat mig själv gång på gång när jag har fått inse vilken mental styrka jag ändå måste sitta på. Att jag är helt fantastisk.

Jag har lyckats med något som väldigt få människor klarar av. Det är stort.Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt:
64,9 kg
Veckans minus/plus:
-0,4 kg

Total viktminskning:
39,7 kg
Kvar till 65 kilo:
0 kg

Startmått VS Nya mått


Det var en plågsam historia när jag tog mina mått den 22 juli förra året och insåg hur stor jag faktiskt var. Siffror går inte att förneka och jag skämdes så när jag tvingades inse att mina armar inte var långt ifrån en smal tjejs lår i omkrets. Ser jag till mina mått har jag också minskat i klädstorlek (byxor) från storlek 50/52 till storlek 36/38, det vill säga från XXL till SMALL! Jag kan köpa jeans i storlek 28 och jag behöver inte längre känna mig sur över att min BH-storlek inte finns i normala butiker, eftersom 75D fungerar fint. Jag råkar inte längre ut för ångest i provrummet där jag står och kämpar med för små plagg, utan snarare börjar det bli en vana att jag tar för stora kläder med mig in eller svär för att de inte finns tröjor som sitter tajt nog. Jag har jättesvårt att inse att storlekarna ovan verkligen stämmer. De är ju för tusan små! ;-D

I överlag så gillar jag mina nuvarande mått. Det är sannolikt att de kommer att bli ytterligare lite mindre, både för att huden stramar upp sig allt eftersom och för att jag nog kommer gå ned lite till, och när året är slut kanske jag faktiskt inte kommer vara alldeles för långt ifrån "alla kvinnors dröm-mått": Marilyn Monroes 90-60-90. Vem hade någonsin kunnat tro något sådant om lilla (stora) mig?


STARTMÅTT


Överarm: 44 cm
Byst: 112 cm
Midja: 100 cm
Mage (över naveln): 120 cm
Stuss: 126 cm
Lår: 77,5 cmNUVARANDE MÅTT

Överarm: 30 cm
Byst: 95 cm
Midja: 70 cm
Mage (över naveln): 86 cm
Stuss: 96 cm
Lår: 58 cmMINSKNING FRÅN START

Överarm: -14 cm
Byst: -17 cm
Midja: -30 cm
Mage (över naveln): -34 cm
Stuss: -30 cm
Lår: -19,5 cm

VIKT (15 mars, vecka 34 av 52)Det är så galet nära nu, jag är i princip redan där. Det känns OTROLIGT! Den här veckan har jag visserligen hållt mig på banan fint så till sett att jag har varit duktig på att kompensera och äta ett välövervägt kaloriintag under dagen, men jag har också tillåtit mig själv mycket "dumt". Veckan bjöd på mängder av alkohol både torsdag, fredag och lördag. Det blev tacos, sallad från pizzerian (vilket innebär att jag åt både dressing och bröd av pizzadeg), lunch bestående av en ostmacka och en middag helt utan sallad på tallriken. Samtidigt har jag dock också gått rejäla långpromenader och ätit flera måltidsbarer - så i längden tycks det ju somsagt ha blivit en bra balans på det hela vilket gör mig nöjd. Jättenöjd till och med :)

För övrigt har det verkligen blivit svårare att vara lika duktig som jag var i början och det händer allt mer att jag kommer på mig själv med att äta sådant som är onödigt (dvs. inte för att stilla hunger), som en frukt eller extra sallad till maten. Godissuget gör sig också mer påtagligt nu när jag inte längre känner mig i behov av att stressa fram ett resultat på vågen, men samtidigt blir det också enklare att avstå varje vecka som går eftersom jag vet att det inte alls är långt kvar. Det finns inte en chans att jag skulle slänga bort 34 veckor där jag prickfritt har avstått från godis och chips, när målet ändå är 52 veckor. Det målet är på många vis så mycket viktigare än vad vågen säger och är ju också anledningen till att jag inte kommer att sluta äta som jag gör nu när jag väl når 65 kilo. Förhoppningsvis kommer det vara tillräckligt för att pusha mig genom påsken som lär komma att bli en riktig pröving eftersom jag rimligen bör ha kommit i mål viktmässigt då sedan en liten tid tillbaks. Det är så lätt att tänka "En liten bit bara... Det kan jag ju få unna mig?". Ajabaja...


Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt:
65,3 kg
Veckans minus/plus:
-0,6 kg

Total viktminskning:
39,3 kg
Kvar till 65 kilo:
0,3 kg

VIKT (8 mars, vecka 33 av 52)Ha! Är det någon gång jag ska passa på och vara stolt så är det sannerligen nu för det är inget annat än en jättebedrift att lyckas få till ett minus den här veckan, som ju som sagt har varit väldigt usel. Sedan jag skrev mitt inlägg i onsdags så har jag dock lagt stor energi på att i varje fall försöka kompensera för den usla kosten och tydligen klarade jag det tillräckligt för att ta mig igenom helgen (som har innefattat stora mängder med alkohol och restaurangbesök) utan en katastrof. Dessutom visade sig mitt småätande tidigare i veckan vara rätt välbehövligt för nu tycks jag ha fyllt det behovet och kan hålla mig på banan igen utan några problem. Den kommande veckan känns lovande... Det är inte långt kvar nu!!


Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt:
65,9 kg
Veckans minus/plus:
-0,8 kg

Total viktminskning:
38,7 kg
Kvar till 65 kilo:
0,9 kg

Skitvecka

Så länge det inte blir ett plus på vågen på måndag så kommer jag att vara väldigt nöjd. Inte då för att jag har fått i mig godis eller något annat fullt av kalorier (Märker ni av att det nästan har blivit en vana att jag klargör det? Jag är ju så stolt över att hålla nollan på godis och chipset!), men det känns som att jag äter non-stop. Med yrsel och en skadad fot så känner jag mig nämligen rätt ynklig och kass just nu, och eftersom det innebär att jag knappt rör på mig så bör jag således försöka äta mindre - inte mer, som det istället har blivit. Körsbärstomater och frukt har snasket/mellanmålen bestått av och jag försöker verkligen se det som så att jag är DUKTIG som äter sådant, istället för att fokusera på att jag är dålig som inte står emot det. Men jag vet ju så väl att jag inte äter det på grund av hunger...

Nä blä. Det här är inte en bra vecka som sagt.

VIKT (1 mars, vecka 32 av 52)Nja, jag skulle ljuga om jag påstod att den här veckan blev så mycket bättre än förra om man ser till motionen - men jag är nöjd ändå! Veckan har trots allt varit kämpig i och med att jag fick min mens och de senaste månaderna har jag verkligen haft ett gravt chokladsug precis dagarna före/efter min mens som resulterar i ett ökat sötsug i överlag när jag inte riktigt kan tillfredställa det (måltidsbarer är räddaren i nöden!). Dessutom påverkar det min hunger att gå runt och vara sugen sådär så det är inte helt utan ansträngning som jag har hållt mig på banan. Men det gick den här gången med :)

Nu är det för övrigt inte alls långt kvar tills jag har nått min målvikt och det är otroligt svårt att ta in och inse att den gamla kroppsuppfattningen inte gäller längre. Samtidigt som jag förstås ser och känner hela tiden att jag inte längre är tjock så är jag ju nämligen samma gamla jag - samma person som jag genom alla år har känt som stor. Det kommer nog ta bra lång tid innan den känslan suddas ut och kan ersättas med vanan av min nya kropp.

Startvikt: 104,6 kg
Målvikt: 65 kg

Nuvarande vikt:
66,7 kg
Veckans minus/plus:
-0,7 kg

Total viktminskning:
37,9 kg
Kvar till 65 kilo:
1,7 kg

RSS 2.0